Αρχική >> News >> Υπογραφή Σύμβασης ΣΔΙΤ για την υλοποίηση 10 σχολικών μονάδων στην Αττική με ΣΔΙΤ

Υπογραφή Σύμβασης ΣΔΙΤ για την υλοποίηση 10 σχολικών μονάδων στην Αττική με ΣΔΙΤ

09.05.2014 - 00:00

Υπεγράφη σήμερα η Σύμβαση ΣΔΙΤ με αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση 10 σχολικών μονάδων στην Αττική. Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ ΑΕ) του Δημοσίου και ανάδοχος του έργου η J&P Άβαξ.

Ο ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει, μέσω ιδίων και δανειακών κεφαλαίων, θα κατασκευάσει εντός 2 ετών το σύνολο των σχολικών υποδομών και θα παραμένει υπεύθυνος για τη συντήρηση και τεχνική διαχείρισή τους, ενώ θα πραγματοποιήσει και επιπλέον επενδύσεις συντήρησης κατά τη διάρκεια της σύμβασης, ώστε τα σχολεία να παραμένουν σε άριστη κατάσταση καθ' όλη την διάρκεια της σύμβασης και μετά τη λήξη της.

Τη χρηματοδότηση του έργου, συνολικά 52 εκατ. ευρώ, ανέλαβαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA), η Alpha Bank και ο ανάδοχος με ίδια κεφάλαια.

Προηγήθηκε στις 11 Απριλίου η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης για  την κατασκευή 14 σχολείων επίσης στην Αττική με ανάδοχο την ΑΤΕΣΕ-Δομική Κρήτης.

Τα δύο συγκεκριμένα έργα, με συνολική χρηματοδότηση άνω των 110 εκατ. ευρώ, αποτελούν τα πρώτα έργα ΣΔΙΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτούνται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA, δημιουργώντας ένα ευρωπαϊκό πρότυπο στην χρηματοδότηση κοινωνικών έργων.