Αρχική >> News >> Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το έργο αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» με ΣΔΙΤ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το έργο αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» με ΣΔΙΤ

10.01.2013 - 00:00

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το έργο αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» και τη δημιουργία νέων τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Ντορντόπολη της Νάουσας με ΣΔΙΤ, με Αναθέτουσα Αρχή το Δήμο Νάουσας, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 5η Μαρτίου 2013.

Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα κληθεί να αναπτύξει το χιονοδρομικό κέντρο σε ένα σύγχρονο ορεινό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών, με επέκταση των διαθέσιμων δραστηριοτήτων, ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και υλοποίηση Κέντρου Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού. Συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση και κατασκευή, την αναβάθμιση, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση των υποδομών, για διάστημα περίπου 40 ετών, που θα αφορούν:

  • στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου Χιονοδρομικού Κέντρου (επέκταση των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση υπηρεσιών),
  • στην υλοποίηση νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής υποδομής,
  • στη δημιουργία προπονητικού και αθλητικού κέντρου υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές.

Το έργο είναι πλήρως ανταποδοτικό και αναπτύσσεται στο Βέρμιο, μια τοποθεσία με μακρά περίοδο χιόνωσης, καθώς και ήδη εγκατεστημένο σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το μοναδικό στην Ελλάδα, με 4,5 χλμ αγωγούς παροχής νερού. Τα «3-5 Πηγάδια» έχουν καθιερωθεί, από τις αρχές της δεκαετίας του '80, ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων, ενώ η ανάπτυξη του νέου Κέντρου Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού αναμένεται να προσελκύσει περισσότερες ομάδες, αλλά και ιδιώτες αθλητές και για τη θερινή τους προετοιμασία.

Πέρα από την άμεση υλοποίηση επενδύσεων που εκτιμώνται σε 30 εκ ευρώ και τη δημιουργία άμεσων θέσεων εργασίας, η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής περιόδου προβλέπεται να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή, με την προσέλκυση περισσότερων νέων επενδύσεων και ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν δωρεάν την αναλυτική προκήρυξη έως και την 18η Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 14:30, από τα γραφεία του Δήμου Νάουσας (υπεύθυνη για τη διάθεση του τεύχους: κα. Μαρία Κάρτα), Δ/νση: Δημαρχίας 30, Νάουσα Ν. Ημαθίας, ΤΚ 59200.

Δείτε την ιστοσελίδα του έργου