Αρχική >> News >> Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υλοποίηση έξι (6) ανοικτών κολυμβητηρίων και πέντε (5) κλειστών γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα με ΣΔΙΤ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υλοποίηση έξι (6) ανοικτών κολυμβητηρίων και πέντε (5) κλειστών γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα με ΣΔΙΤ

14.10.2014 - 00:00

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη της Α' Φάσης του διαγωνισμού για την επιλογή του ιδιωτικού φορέα που θα αναλάβει την υλοποίηση έξι (6) ανοικτών κολυμβητηρίων και πέντε (5) κλειστών γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα, με Αναθέτουσα Αρχή την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, με κλειστή διαδικασία. Προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 26η Νοεμβρίου 2014 .

Το έργο συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση και ανάπτυξη των αθλημάτων υγρού στίβου και καλαθοσφαίρισης - πετοσφαίρισης - χειροσφαίρισης - γυμναστικής - βαρέων αθλημάτων, σε διάφορους Δήμους της χώρας και την ευρύτερη περιοχή τους. Τα οφέλη από τη λειτουργία των υποδομών αφορούν κυρίως στην κάλυψη των αναγκών μαζικής άθλησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη δημιουργία σημαντικών πόλων έλξης αθλητών και συλλόγων για αναψυχή και προπονήσεις.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη αφορά στα ανοιχτά κολυμβητήρια Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, Καστοριάς, Κοζάνης, Ηγουμενίτσας, Ασπροπύργου και Θήβας, καθώς και στα κλειστά γυμναστήρια Σαμοθράκης, Καστοριάς, Άργους, Σικυωνίων και Οινοφύτων.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού εντάσσεται στο έργο για την υλοποίηση συνολικά έντεκα (11) ανοικτών κολυμβητηρίων και επτά (7) κλειστών μεταλλικών γυμναστηρίων με ΣΔΙΤ. Με το έργο αυτό αξιοποιείται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το εργαλείο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή αθλητικών υποδομών.