Αρχική >> News >> Εντάχθηκε στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ το έργο για τη Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Λειτουργία, Τεχνική Διαχείριση και Εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου.

Εντάχθηκε στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ το έργο για τη Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Λειτουργία, Τεχνική Διαχείριση και Εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου.

06.11.2013 - 00:00

Εντάχθηκε σήμερα, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, το έργο για τη Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Λειτουργία, Τεχνική Διαχείριση και Εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου.
Το επενδυτικό κόστος  του έργου θα ανέλθει σε 10 εκ. ευρώ και θα περιλαμβάνει την κατασκευή τόσο της θαλάσσιας όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και διαχείριση  210 θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων και διερχόμενων σκαφών καθώς και των υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή για 40 έτη.
Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι η κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών για θέσεις ελλιμενισμού στη χώρα μας, η οποία αποτελεί γνωστό ανά τον κόσμο τουριστικό προορισμό.
Η πόλη του Ναυπλίου, μια ιστορική πόλη με σημαντική τουριστική ανάπτυξη και το σημαντικότερο λιμάνι της ανατολικής Πελοποννήσου θα αποκτήσει μια σύγχρονη μαρίνα ενισχύοντας περαιτέρω τον ευρύτερο σχεδιασμό για την τόνωση της οικονομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια. Αποσκοπώντας στην παροχή ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών και σε  συνδυασμό με αντίστοιχες υποδομές λιμενικού τουρισμού στην Πελοπόννησο θα δοθεί νέα ώθηση και αναπτυξιακά κίνητρα στην περιοχή της Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Για το έργο αυτό δύναται να αξιοποιηθούν και οι πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica.
Κ. Χατζηδάκης: «Δίνουμε έμφαση στα έργα που γίνονται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γιατί η μέθοδος αυτή είναι πιο σύγχρονη και επιβαρύνει λιγότερο τον προϋπολογισμό.