Αρχική >> News >> Εντάχθηκε στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ το έργο για την υλοποίηση έντεκα (11) κολυμβητηρίων και επτά (7) γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα.

Εντάχθηκε στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ το έργο για την υλοποίηση έντεκα (11) κολυμβητηρίων και επτά (7) γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα.

06.11.2013 - 00:00

Εντάχθηκε σήμερα  με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, το έργο υλοποίησης έντεκα (11) κολυμβητηρίων και επτά (7) γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα.
Οι Δήμοι στους οποίους θα υλοποιηθούν τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια είναι οι Δήμοι: Αμπελοκήπων Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνιών και Τανάγρας.
Η ανέγερσή των ανωτέρω εγκαταστάσεων, τόσο των κολυμβητηρίων όσο και των γυμναστηρίων θα εμπλουτίσει τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές και θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών μαζικής άθλησης των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Το έργο συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων σε δημοτικό επίπεδο και την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, αλλά και ευρύτερων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και είναι ενταγμένο στους στρατηγικούς στόχους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 23 εκ Ευρώ, και περιλαμβάνεται και η συντήρηση του έργου για 20 έτη. Το έργο θα υλοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια μέσω 2-4 διαφορετικών διαγωνισμών και θα αποπληρωθεί σε βάθος 20ετίας στη βάση επίτευξης συνεχώς των λειτουργικών χαρακτηριστικών του. Για το έργο αυτό δύναται να αξιοποιηθούν και οι πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica.
Κ. Χατζηδάκης: «Δίνουμε έμφαση στα έργα που γίνονται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γιατί η μέθοδος αυτή είναι πιο σύγχρονη και επιβαρύνει λιγότερο τον προϋπολογισμό.