Αρχική >> News >> Διεθνής βράβευση για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας

Διεθνής βράβευση για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας

14.03.2014 - 00:00

Το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας βραβεύθηκε ως Συμφωνία της Χρονιάς 2013 για τα Απόβλητα στα πλαίσια του προγράμματος βράβευσης «Ετήσιο Βραβείο Χρηματοδότησης» του περιοδικού World Finance και μετά από τρίμηνη αξιολόγηση του έργου. 

«Η επιτροπή του World Finance αναγνωρίζει τη δέσμευση της  ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη έργων υποδομής στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων και θεωρεί τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, την τρέχουσα υπουργική διάταξη και το θεσμικό πλαίσιο για τις συμπράξεις δημοσίου ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) από τα πιο προοδευτικά στην Ευρώπη.

Το βραβείο τιμά την πολιτική βούληση του ελληνικού δημοσίου για την υλοποίηση ΣΔΙΤ στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως αποδεικνύεται από μια σειρά έργων που βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής προσφορών.

Το βραβείο τιμά επίσης τον συντονισμό των διαδικασιών από την Ειδική Γραμματεία για τα ΣΔΙΤ του Υπουργείου, σε συνδυασμό με τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουν τεθεί μέσω των εν λόγω έργων