Αρχική >> Νέα >> Οκτώ (8) Σχήματα υπέβαλαν Φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το έργο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Φθιώτιδας και Αχαΐας: ''Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση των κτιρίων Διοικητηρίων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Φθιώτιδας και Αχαΐας με ΣΔΙΤ''

Οκτώ (8) Σχήματα υπέβαλαν Φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το έργο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Φθιώτιδας και Αχαΐας: ''Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση των κτιρίων Διοικητηρίων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Φθιώτιδας και Αχαΐας με ΣΔΙΤ''

30.06.2008 - 13:26

Υποβλήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008, οι Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Α' Φάση του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Κλειστή Διαδικασία για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης που θα αναλάβει το Έργο: «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση των κτιρίων Διοικητηρίων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Φθιώτιδας και Αχαΐας με ΣΔΙΤ».

Οι οκτώ (8) Υποψήφιοι που υπέβαλαν Φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος είναι οι παρακάτω Εταιρείες ή Ενώσεις Εταιρειών, βάσει της χρονικής σειράς υποβολής των φακέλων τους:

1. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε. - ΔΟΜΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.
2. J&P ΑΒΑΞ A.E.
3. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. - ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. - ΕΚΤΕΡ
    Α.Ε. - ΕΛΕΡΓΟ Α.Ε. - ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. - ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ Α.Ε. - ΝΟΣΤΟΣ Α.Ε.
4. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.
5. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
6. ΓΕΚ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
7. ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΘΕΜΕΛΗ Α.Τ.Ε
8. ΜΕΛΚΑ Α.Ε. - ΩΡΙΩΝ ΑΤΕ - ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕΕ

Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι από κοινού οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Φθιώτιδας και Αχαΐας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας του Έργου, εκτιμάται στα 33.600.000 Ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, και στα 36.000.000 Ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας. Η διάρκεια της Σύμπραξης είναι 26 έτη. Η προτεινόμενη σύμπραξη εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων των Περιφερειών Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας για την επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος των υπηρεσιών τους και την αντικατάσταση των μισθωμένων κτιρίων τους με κτίρια, τα οποία θα ικανοποιούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές κατασκευής αλλά και λειτουργίας που θα τεθούν.

Το έργο αυτό είναι το όγδοο έργο ΣΔΙΤ για το οποίο κατατέθηκαν Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν δημοπρατηθεί εννέα έργα ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 815 εκ. Ευρώ.

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2008