Αρχική >> Νέα >> Η δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (05.06.2006)

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (05.06.2006)

05.06.2006 - 13:53

Μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεδρίασε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και ενέκρινε την υπαγωγή τριών επιπλέον έργων στο νόμο για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πρώτον, την υπαγωγή της ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου του Φαλήρου, ώστε να δημιουργηθεί ένα Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο. Η κατασκευή και η συντήρησή του θα γίνουν με Σύμπραξη και η ανάθεση της λειτουργίας της εκμετάλλευσης θα γίνει μέσω της εταιρείας Ολυμπιακών Ακινήτων.

Επίσης, η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε τη κατασκευή επτά νέων πυροσβεστικών σταθμών στη περιφέρεια. Αυτοί οι πυροσβεστικοί σταθμοί θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, τη Λευκάδα, τα Γιαννιτσά, το Μεσολόγγι, τους Γαργαλιάνους και την Θεσσαλονίκη. Επίσης, ανέθεσε την τεχνική διαχείριση τεσσάρων κτιριακών συγκροτημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, πάλι με βάση το νόμο για τις συμπράξεις. Είναι η πρώτη σύμπραξη που γίνεται για παροχή υπηρεσιών και όχι απλώς για κατασκευή. Πρόκειται για τέσσερα μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, το νέο συγκρότημα της σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., τη σχολή μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα, και το νέο κτίριο Μεταγωγών Αλλοδαπών.

Το ενδεικτικό προϋπολογιζόμενο κόστος για τα έργα αυτά και την παροχή υπηρεσιών ανέρχεται σε 123,5 εκατ. ευρώ. Οι σημερινές αποφάσεις - μαζί με την απόφαση που πήραμε τον Απρίλιο για την υπαγωγή στο νόμο για τις Συμπράξεις της κατασκευής 27 σχολείων στη περιφέρεια της Αττικής - είναι μια απόδειξη ότι ο νόμος αυτός υλοποιείται. Προχωρούμε στην υλοποίηση υποδομών και στη παροχή υπηρεσιών, που με τις σημερινές συνθήκες θα ήταν αδύνατο να γίνει με οποιαδήποτε άλλο τρόπο. Έτσι, επιταχύνουμε τη δημιουργία των υποδομών, επιταχύνουμε και βελτιώνουμε τη ποιότητα της παροχής των κοινωνικών υπηρεσιών και παράλληλα βεβαίως τονώνεται και η οικονομική δραστηριότητα μέσα από τις Συμπράξεις του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα. Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες ωρίμανσης νέων έργων, τα οποία θα γίνουν με συμπράξεις, και μόλις αυτές ολοκληρωθούν θα έχουμε και άλλες αποφάσεις υπαγωγής στις Συμπράξεις».