Αρχική >> Νέα >> Δηλώσεις Υπουργών (25.01.2006)

Δηλώσεις Υπουργών (25.01.2006)

25.01.2006 - 12:40

Μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης και ο Υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις

Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: Συνεδρίασε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή για τις ΣΔΙΤ και αποφάσισε την ενεργοποίηση του Νόμου. Επίσης, λάβαμε αποφάσεις για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Είναι καίριες διαδικασίες. Αφορούν όλες τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και θα πρέπει να προχωρήσουν με βάση τις διαδικασίες του Νόμου. ´Έγινε, επίσης, μία ενημέρωση της Διυπουργικής Επιτροπής από τον Ειδικό Γραμματέα των Συμπράξεων, για φορείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στο πλαίσιο αυτό. Το συγκεκριμένο πλαίσιο έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, για να γίνουν έργα και να προωθηθούν υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες δεν μπορούν να προχωρήσουν με άλλο τρόπο. Υπάρχει ενδιαφέρον κατ´ αρχήν και σχετικά ώριμες προτάσεις από το Υπουργείο Παιδείας και για σχολικά κτίρια, αλλά και για φοιτητικούς ξενώνες, φοιτητικές εστίες. Υπάρχει ενδιαφέρον επίσης, από πολλά άλλα Υπουργεία, όπως είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Υπάρχει ενδιαφέρον και από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για τη στέγαση των κτιρίων Δημοσίων Υπηρεσιών. Είμαστε βέβαιοι ότι στην πορεία θα υπάρξουν πολύ περισσότερες προτάσεις από πολλά άλλα Υπουργεία. Διότι, από τις προκαταρτικές συζητήσεις που έχουν γίνει, πολλά Υπουργεία και πολλοί άλλοι δημόσιοι φορείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι σήμερα δεν πήραμε απόφαση για καμία υπαγωγή κάποιων Συμπράξεων στο νόμο, διότι καμία δεν είναι στο στάδιο ωριμότητας που απαιτείται. ´Έχουν δοθεί οδηγίες στην Ειδική Γραμματεία των Συμπράξεων να προχωρήσει τις διαδικασίες με τους φορείς. Θα ήταν πολύ σημαντικό, η πρώτη Σύμπραξη να γίνει στον τομέα της Παιδείας, γιατί είναι ένας τομέας πολύ μεγάλης προτεραιότητας για όλη την κοινωνία. Είμαστε βέβαιοι, ότι αυτό το πλαίσιο θα αποδώσει προς όφελος όλων των Ελλήνων, αλλά και προς όφελος της οικονομίας του τόπου.

Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: Το νομοθετικό πλαίσιο για τις ΣΔΙΤ αναδεικνύεται στο πιο ρωμαλέο «εργαλείο» για την ανάπτυξη. Προσβλέπουμε, μετά την εισήγηση που έκανε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης για το πλαίσιο υλοποίησης του νόμου, σύντομα και θεαματικά αποτελέσματα, τα οποία θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή και επενδυτική πολιτική της κυβέρνησης.